Archive for the 'Från nyheterna' Category

Saxat ur nyheterna

Saturday, March 3rd, 2007

Dagens ironi: Konstverket "Relativ verdi" (relativt värde) stals ifrån ett galleri i Oslo denna helgen. Konstverket, som gjordes som en "pik till" den mer och mer ekonomiskt fokuserade konstvärlden bestod av 1000 norska hundralappar. Trots namnet visade sig konstverket vara värt precis 100'000 norska kronor (minus ett par limskadade hundralappar) enligt den nästan lika limskadade pundare som stal det.

Artikeln hos Göteborgs-Posten

Thumbs up Dagens tjohoo:

Stämningar mot utgivare rippar loss. Denna gången är det Erica Lejonroos som stämmer TV 4 på 1,9 miljoner kronor för bland annat grovt förtal. Kanske att vi någon vacker dag, om en drös stämningar, kommer tillbaks till en punkt där nyhetsmedierna återvänder till att rapportera nyheter istället fär att vältra sig i personskandaler. Eller att de åtminstone tänker sig för innan de publicerar vilken skit som helst.

Artikeln hos Göteborgs-Posten

Thumbs down Dagens buuuu:

Det blir ingen andra rond för Sjödin verkar det som. Och vi som hade sett fram emot en ny omgång rättslig smiskning för den högljudda f.d. SSU-ordföranden. Stor besvikelse.

Artikeln hos DN
Artikeln hos Göteborgs-Posten

Nästan enbart GP länkar i dag. Vi får se om det inte blir bättre nästa gång, men tills dess får ni ha det ypperligt.

/Borisch

Sicken mysig mediavärld vi lever i

Tuesday, February 27th, 2007

Känns lite korkat att ha börjat så organiserat med dagens ditt och datt. Självklart har jag inte självdiciplin nog att skriva dagligen och inte ork eller vilja att hålla ett strikt format.

På den alltid lika underhållande nyhetssidan kan vi läsa om expressenreportern Niclas Rislund. Nu är det klart att han inte får en rond i HD efter att i hovrätt bli dömd till 60 dagsböter för att utge sig för att vara polis i samband med rapportering av Fabian Bengtson kidnappningen. Läsare av Dagens Media uppmärksammade snabbt en lustig liten detalj, nämligen att rapporteringen där gjordes av Niclas själv. Han öppnar genom att beskriva sig själv som "Expressens tidigare stjärnreporter" och fortsätter sedan med att, som den oberoende journalist han är, förtälja sin sida saken. Myspys.

Det här har i.v.f. blivit uppmärksammat både här och där, och då bland annat av Dagens Media själva.

Om jag avslutningsvis återvänder till denna bastard jag kallar blogg så kanske den uppmärksamme har märkt att jag numer insett att man faktiskt kan länka löpande text istället för att lista dem efter inlägget. Då det verkar lättare och ser bättre ut tror jag nog att jag fortsätter med det. Sedan skall jag väl ta tag i utseendet någon vacker dag. Se om man inte kan få till någonting som faktiskt går att titta på mer än 5 sekunder utan att det sticker till i estetiktarmen.